Tuesday Jan 16, 2024

Urheilemalla mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan?

Tässä jaksossa pohditaan Humanistisen ammattikorkeakoulun lehtorin ja WELLcome-hankkeen asiantuntijan Anna-Maija Riutan kanssa sitä, miten suomalaisesta urheilusta saadaan saavutettavaa kaikille.

Urheilu ja varsinkin joukkueurheilu lisää yhteisöllisyyttä ja helpottaa esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten lasten integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Miten saavutettavia ja yhdenvertaisia urheiluseurat ovat?

Mukana keskustelemassa WELLcome-hankkeesta ja urheilun saavutettavuudesta maahanmuuttajataustaisille ja vähävaraisten perheiden lapsille ovat myös liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist, Humakin yhteisöpedagogiopiskelija ja kokemusasiantuntija Grace Kyanza sekä Humakin lehtori ja WELLcome-hankkeen projektipäällikkö Janina Sjöstrand.

Ministeri Bergqvistilta kysyttiin, kenellä on vastuu harrastustoiminnasta ja onko päättäjillä halua kehittää liikuntakenttää. Lisäksi tiedusteltiin, onko seuroissa tarpeeksi moninaisuusosaamista. Grace Kyanza jakoi omia kokemuksiaan siitä, millaista yhteistyötä tarvitaan, jotta jokainen lapsi ja nuori voisi harrastaa ja kokea harrastuksensa myönteisen onnistumisen ilon. Hankkeen edustajat kertovat jaksossa omista kokemuksistaan urheiluseurojen yhdenvertaisuustyössä.

WELLcome-hankkeessa koulutetaan urheiluseurojen toimihenkilöitä muun muassa yhdenvertaisen ja saavutettavan seuran kehittymisessä sekä moninaisuuden kohtaamisessa ja arvostamisessa.

Jakson litterointi (Word): www.humak.fi/wp-content/uploads…yhteiskuntaan.docx

Copyright 2023 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240731